Описание: Серниста киселина 6%
Предназначение: За бистрене и стабилизиране на виното
Приложение: Слага се във виното след смилане на гроздето в джибрите. Ако не се сложи при смилане на гроздето или до два дни (съчетано с винени дрожди), се добавя след приключване на ферментацията за консервиране и избистряне. Добавя се и при промяна на цвета на виното и в начален стадий на оцетна ферментация за спиране на тези процеси. Излита напълно и не оставя страничен вкус.
Дозировка:
В джибрите след смилане: 2 мл./л.
При претакане на виното: 1 мл./л.
При промяна на цвета: 2 мл./л.
При начален стадий на оцетна ферментация: 2 мл./л.
При кисело зеле и трушии: 1 мл./л.
Против провлачване и омекване: 2 мл./л.
Съдържание: 6% SO2
Съхранение: В пластмасова затворена бутилка не се изменя и издържа повече от 10 години