Нека се запознаем с 12 от най-добрите иновативни методи за вертикално отглеждане на растения в земеделието, които могат да се окажат в чинията ви в близко бъдеще.
Магданозът (Petroselinum crispum) е светлозелено,двугодишно растение и подправка, от семейство Сеникоцветни. Като подправка се използват два вида магданоз – къдраволист и италиански, известен още като обикновен или гладколист.
Предсеитбената подготовка на семената спомага за по-дружно поникване, за по-добър растеж, за по-ранното им стъпване в плододаване и по-висок добив.Ето няколко от нещата, които можете да направите преди да пристъпите към сеитба и с какво те, ще помогнат на вашите семенца.
Краставиците (Cucumis Sativus) са една от най-топлолюбивите зеленчукови култури.Оптималната температура за поникване на семената е 25-30 градуса. За отглеждане на разсада, също е необходима висока температура 22-25 градуса, при слънчеви дни и 18-20 градуса при облачни. Във фаза плододаване, оптималната температура е 25-30 градуса. Цъфтежът спира при температура под 15 градуса.
Пиперът (Capsicum annuum) е топлолюбива култура. Семената му поникват за 7-10 дни при температура 20-25 градуса и 70-85 % влажност на почвата. При температура по-ниска от 18-20 градуса, никненето се забавя с 5 или повече дни. Пиперът е растение на късия ден, 10-12 часа. Той не понася засенчване.